Dodelijke hobby - gratis e-boek voor de feestdagen
           BEGINPAGINA    Uitgeverij De Leeskamer | M.P.O. BOOKS - Misdaadauteur

Dodelijke hobby | Feestelijke korting | Auteur M.P.O. Books                             Pdf | Epub

Dodelijke hobby

Dodelijke hobby - gratis als e-boek!

 

balkje2.gif (853 bytes)

Dodelijke hobby nu ook als paperback!

pdf Download Dodelijke hobby (Pdf - 1110 kb)

epub Download Dodelijke hobby (ePub - 507 kb)

Dodelijke hobby gaat over André Lourier die de kerstdagen rustig wil doorbrengen. Hij past op de afgelegen villa van een nicht die met haar man op wintersport is. Door zijn nalatigheid wordt er ingebroken. Aanvankelijk hoopt Lourier dat de recherche de zaak oplost voor zijn nicht terugkeert. Maar als blijkt dat de politie onder leiding van rechercheur Petersen druk is met een onderzoek naar een drievoudige moord, moet hij een andere oplossing bedenken. Hij beseft daarbij niet dat hij zelf in groot gevaar verkeert.

Spanning, mysterie, humor en een vleugje romantiek verpakt in kerstsfeer!

Dodelijke hobby is het zesde deel uit de serie over district Heuvelrug, de opvolger van De laatste kans. Deze boeken van schrijver M.P.O. Books verschijnen bij uitgeverij De Leeskamer en E-Pulp Publishers.

 

Over het e-boek

Wat is een e-boek? Een e-boek is een digitaal boek.

Waarmee kun je een e-boek lezen? Een e-boek kun je lezen op een e-reader, iPad, computer of smartphone. Je kunt een e-boek ook uitprinten en het verhaal op die manier vanaf papier lezen.

Hoe lees ik ePub en/of Pdf op de computer? Dat kan met de gratis software Digital Editions van Adobe. Pdf is ook te lezen met Adobe Reader. Een andere mogelijkheid is het eveneens gratis programma Calibre, waarmee je het e-boek tevens in een andere bestandsformaat kunt omzetten.

Kan ik het ePub-bestand ook in een zip-map krijgen? Natuurlijk, maak dan gebruik van deze link: Dodelijkehobby.zip.

Wat is het verschil tussen het pdf-formaat en het epub-formaat? Zowel Pdf als ePub kun je op de meeste computers en e-readers lezen, mits je de juiste software geďnstalleerd hebt. De belangrijkste verschillen zitten in de vormgeving en het gebruikersgemak. Pdf biedt de maker van een e-boek meer mogelijkheden op het gebied van vormgeving. Het nadeel is wel dat de letters in het document een van tevoren vastgestelde grootte hebben. Het Pdf-boek heeft een vastgesteld aantal pagina's. Epub is gebruiksvriendelijker omdat het e-boek zich aanpast aan de grootte van je beeldscherm. Het aantal pagina's waarover de tekst verdeeld wordt, wijzigt zich dus met de schermgrootte van je e-reader. Tevens biedt het ePub-bestand meer mogelijkheden de lettergrootte naar smaak te wijzigen. Qua vormgeving ziet het ePub-document er daardoor minder fraai uit, omdat de vormgeving verandert zodra je een groter of kleiner lettertype gebruikt. Lezers die een e-reader met een klein scherm gebruiken, hebben het meeste voordeel bij het ePub-bestand. Lees je het boek op de computer, dan is het Pdf-bestand aan te bevelen vanwege de mooiere vormgeving.

Ik wil het e-boek Dodelijke hobby ook op mijn eigen site aanbieden, mag dat? Ja, mits je aan twee voorwaarden voldoet: er mag niets aan de inhoud van het boek veranderd worden (dit valt namelijk onder het auteursrecht), én je mag het e-boek alleen gratis en vrijblijvend aanbieden. Je mag het weggeven dus niet koppelen aan het aanmelden voor een nieuwsbrief of iets dergelijks. Er geld voor vragen is helemaal ongewenst.

Ik zag dat er websites zijn die een aangepaste versie aanbieden, met het logo van die betreffende site in het boek. Mag ik dat ook doen? De inhoud van het e-boek valt onder het auteursrecht en daarom mag je niets aan de inhoud veranderen. Je kunt wel een aanvraag indienen bij uitgeverij De Leeskamer voor zo'n aangepaste editie.

Ik wil het Pdf-bestand bij een drukkerij laten drukken/printen. Mag dat? Het e-boek valt onder het auteursrecht. Je mag daarom het e-boek niet op andere wijze reproduceren. Overigens is er inmiddels een paperbackeditie verschenen (zie hieronder).

Over de paperback

Dodelijke hobby nu ook als paperback!

Na ruim 80.000 downloads is er begin december 2012 eindelijk een paperbackeditie verschenen van Dodelijke hobby. Anders dan het e-boek is de gedrukte versie niet gratis. De paperback kost 9,95 euro. Maar daar krijg je wel extra's bij:

- het korte winterverhaal Handige dief!

- het korte winterverhaal De indringer

Dodelijke hobby is bij elke plaatselijke boekhandel te verkrijgen. Je kunt hem ook online kopen, onder andere via: Bol.com, Bruna.nl, Libris.nl, Noord Nederlandsche Boekhandel, The read shop, Standaard Boekhandel.